Η Γκρέτα Τούνμπεργκ θα λάβει μέρος σε συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κλίμα


Όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν, η Γκρέτα Τούνμπεργκ θα μετάσχει την προσεχή Τετάρτη (04/03) σε συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες και θα εστιάσει στη νομοθεσία της για το κλίμα.

«Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την προσκάλεσε για να εξηγήσει το όραμά της για το περιβάλλον στα μέλη της Κομισιόν. Η Γκρέτα δέχτηκε», διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Η Επιτροπή θα παρουσιάσει την Τετάρτη -κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας της συνεδρίασης- τον «Νόμο (της) για το Κλίμα», που θα κάνει την Ευρώπη την «πρώτη ήπειρο ουδέτερη σε άνθρακα», σκαλίζοντας πάνω στο μάρμαρο το έτος 2050.

Σύμφωνα με την Επιτροπή και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ισχύουσες πολιτικές δεν επιτρέπουν παρά μια μείωση 60% των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έως το 2050. «Πολλά μένουν να γίνουν», είχε υπογραμμίσει τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η νεαρή Σουηδή ακτιβίστρια αναμένεται να συναντήσει -επίσης την Τετάρτη- τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, και να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον των ευρωβουλευτών της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου η 17χρονη Γκρέτα αναμένεται να λάβει μέρος στην πορεία των νέων για το κλίμα στις Βρυξέλλες.

Source link