Καλντέρα, ένα μαγευτικό σημείο στη Σαντορίνη

Καλντέρα, ένα μαγευτικό σημείο στη Σαντορίνη

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για την Καλντέρα στο πανέμορφο νησί της Σαντορίνης –santorini rent a car. Η Καλντέρα της Σαντορίνης, είναι αναμφίβολα ένα από τα φυσικά θαύματα στον πλανήτη Γη. Η ηφαιστειακή έκρηξη που συνέβη στο νησί του Αιγαίου πριν από 3500 χρόνια άλλαξε για πάντα την τοπογραφία των ακτών της Μεσογείου.
Η έκρηξη αυτή κατάφερε να αφήσει πίσω της αυτό το μισοφέγγαρο που σήμερα ονομάζεται Καλντέρα και μας αφήνει με κομμένη την ανάσα με την καταπληκτική της θέα και μορφολογία.

Ανακαλύψτε την Καλντέρα με τη βοήθεια της εταιρίας  Santorini Easy Rent

Ανακαλύψτε τις διαθέσιμες εκδρομές ή φτάστε εκεί με τη δική σας ενοικίαση αυτοκινήτου, ξεκινώντας από πολύ λίγα χρήματα την ημέρα. Ενοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο στη Σαντορίνη, η διαμονή σας θα γίνει πολύ πιο εύκολη και η μετακινήσεις σας θα είναι παιχνιδάκι. Έτσι, θα μπορέσετε να επισκεφθείτε κάθε γωνία του νησιού χωρίς να περιμένετε το λεωφορείο ή να χρειάζεται να πληρώσετε μια περιουσία στα ταξί.

Λίγα Λόγια για την Καλντέρα

Η καλντέρα της Σαντορίνης είναι πραγματικά μια “λεκάνη”, ένα μισοφέγγαρο, διαμέτρου τεσσάρων μιλίων, την οποία οι επιστήμονες και οι αρχαιολόγοι έχουν συνδέσει με τον μύθο της Ατλαντίδας. Το τοπίο αποτελείται από απόκρημνους βράχους και απόκρημνους βράχους που πάνω από σχεδόν αγγίζουν τον ουρανό. Είναι πάνω από χίλια πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας και εκτείνεται κάτω από τη θάλασσα για επιπλέον χιλιάδες πόδια, δημιουργώντας έτσι ένα τέλειο λιμάνι. Η καλντέρα έχει υψόμετρο, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 150 και 350 μέτρων. Η απόσταση από το ένα άκρο του νησιού (Ακρωτήριο Εξωμίτης) έως το άλλο άκρο (Ακρωτήριο Μαυροπέτρα) είναι 18 χλμ. Το πλάτος του νησιού κυμαίνεται από 2 έως 6 χιλιόμετρα.

Στο βορειότερο τμήμα της Καλντέρας βρίσκεται η πόλη της Οίας. Αυτή η πόλη προτιμάται πολύ από τους τουρίστες και τους παλμούς με δραστηριότητες με πολλά μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία που βρίσκονται σε ιδανική τοποθεσία σε βραχώδεις ακτές που προσφέρουν υπέροχη πανοραμική θέα στην Καλντέρα της Σαντορίνης. Η Οία είναι προσβάσιμη από έναν δρόμο που περιπλανιέται κατά μήκος των απότομων βράχων που βρίσκονται στην ανατολική περιφέρεια της Σαντορίνης. Σε ορισμένα σημεία, αυτός ο δρόμος είναι τόσο στενός που μοιάζει περισσότερο με κορυφογραμμή που μόλις χωράει δύο λωρίδες χωρίς κιγκλίδωμα για προστασία.

Η πρωτεύουσα των Φηρών βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο ανατολικό υψόμετρο της Καλντέρας. Η πόλη είναι καλά διασκορπισμένη σε πολλά ψηλά βράχια, μερικοί από τους οποίους πύργους που φτάνουν σε υψόμετρα 1.200 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, κάτι που κάνει ένα υπέροχο θέαμα. Τα Φηρά όπως η Οία είναι γεμάτα μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία που έχουν χτιστεί σε πλεονεκτικές τοποθεσίες με σκοπό να προσφέρουν στους απαιτητικούς τουρίστες εκπληκτικές πανοραμικές εικόνες της καλντέρας της Σαντορίνης. Το κύριο λιμάνι της Σαντορίνης βρίσκεται ακριβώς κάτω από το βράχο.

Σήμερα, η καλντέρα της Σαντορίνης είναι μια από τις πιο σημαντικές γεωλογικές διαμορφώσεις στον πλανήτη Γη και δικαίως, έχει αποτελέσει αντικείμενο υψηλότερης έρευνας στον τομέα της Γεωλογίας και της Αρχαιολογίας.
Περιηγήσεις και δραστηριότητες που σχετίζονται με την Καλντέρα

 

Πώς θα πάτε στην Καλντέρα

Η Καλντέρα είναι μια λεκάνη, διαμέτρου τεσσάρων μιλίων και μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα από τα Φηρά, το Ημεροβίγλι, το Φηροστεφάνι, το Ακρωτήρι, το Μεγαλοχώρι και την Οία. Εάν επιλέξετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο τότε είναι πολύ εύκολο να φτάσετε στην Καλντέρα! Ρωτήστε τους ντόπιους ή το ξενοδοχείο σας για πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή.

Περιηγήσεις: Ανακαλύψτε την Καλντέρα με μια οργανωμένη ξενάγηση στη Σαντορίνη. Οι έμπειροι ξεναγοί θα σας οδηγήσουν στα αξιοθέατα και τους ιστορικούς χώρους και φυσικά θα σας αφηγηθούν την ιστορία του νησιού αναλυτικά!

Ιδιωτικές μεταφορές: Σας συνιστούμε να αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε μια online υπηρεσία μεταφοράς της Σαντορίνης, η οποία παρέχει μεταφορά με ταξί, μίνι λεωφορείο ή ιδιωτικό αυτοκίνητο VIP και να μην κανονίσετε παραλαβή απευθείας από το ξενοδοχείο σας. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα να κανονίσετε μια παραλαβή από έναν τοπικό οδηγό.

Ενοικίαση αυτοκινήτου:

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου στη Σαντορίνη με πολύ χαμηλές τιμές ανά  ημέρα. Σας δίνεται επίσης η δυνατότητα να το παραλάβετε απευθείας από το ξενοδοχείο, το λιμάνι ή το αεροδρόμιο κατά την άφιξή σας. Το ίδιο ισχύει και για την επιστροφή του καθώς μπορείτε να ζητήσετε οποιοδήποτε μέρος συνάντησης.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επισκεφθείτε την Καλντέρα αλλά και πολλά άλλα σημεία ενδιαφέροντος στη Σαντορίνη.

Δημόσιες μεταφορές

Μπορείτε να φτάσετε σε όλα τα χωριά με θέα στην Καλντέρα με λεωφορείο από τον κεντρικό σταθμό των Φηρών. Λάβετε υπόψη ότι τα χρονοδιαγράμματα ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με την εποχή.
Συμβουλή από εμάς: Δεδομένου ότι τα λεωφορεία δεν σταματούν πάντα σε κάθε προγραμματισμένη στάση του δρομολογίου τους, η συμβουλή μας στους επισκέπτες είναι να ενημερώσετε τον οδηγό για τον τελικό προορισμό τους, ώστε να κάνει μια στάση εκεί.

Κατάλυμα στην Καλντέρα

Εάν απλώς θέλετε να απολαύσετε τη θέα της Καλντέρας, χωρίς όμως να στριμώχνεστε για να δείτε το ηλιοβασίλεμα και χωρίς να σας ταλαιπωρεί ο ήλιος και η ζέστη του καλοκαιριού, έχουμε τη λύση! Μια άλλη επιλογή είναι να κάνετε κράτηση καταλύματος με θέα στην Καλντέρα. Ζητήστε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, το οποίο βλέπει στην Καλντέρα.

Έτσι θα έχετε όλη τη θέα στα πόδια σας χωρίς να χρειαστεί να φύγετε από την άνεση του δωματίου σας! Ελπίζουμε να απολαύσετε τις διακοπές στη Σαντορίνη και να επισκεφθείτε την Καλντέρα καθώς αποτελεί εμπειρία ζωής!

Δείτε περισσότερα για Santorini Tours