Ποιο είναι το μέλλον του Shadow IT σχετικά με το web hosting;

Υπήρξε μια εποχή όπου ήταν σχεδόν απαράδεκτο για έναν οργανισμό να επιτρέπει στο προσωπικό του να φέρει shadow πληροφορική στο περιβάλλον εργασίας. Όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική αρθρογραφία της MyIP – web hosting, οι κίνδυνοι είναι πολλοί και δυνητικά δαπανηροί. Αλλά φαίνεται ότι όλα αυτά αλλάζουν πολύ σύντομα.

Πολλοί από τους κινδύνους που σχετίζονται με τη shadow πληροφορική περιστρέφονται γύρω από τον παλιό τρόπο διεξαγωγής πρωτόκολλων ασφάλειας.

Η περιμετρική ασφάλεια δικτύων web hosting και η αποθήκευση δεδομένων στο intranet ακολουθούν το δρόμο του δεινοσαύρου υπέρ ενός συστήματος δικτύωσης και αποθήκευσης δεδομένων χωρίς περίμετρο, βασισμένο σε cloud.

Το Secure Access Service Edge (SASE) είναι η απάντηση σε αυτήν τη μετατόπιση και λειτουργεί με μια αρχιτεκτονική ασφάλειας χωρίς περιμέτρους που βασίζεται στο περιβάλλον, είναι έξυπνη και μπορεί να σας ακολουθεί παντού, ακόμη και εκτός του παλιού σας δικτύου.

Λοιπόν, τι σχέση έχει αυτό με το shadow IT;

Με την εισαγωγή και τη σύγκλιση νέων τεχνολογιών όπως ασφαλείς πύλες ιστού (SWG), μεσίτες ασφάλειας πρόσβασης στο cloud (CASB) και τείχος προστασίας ως υπηρεσία (FWaaS), οι εταιρείες web hostinng θα έχουν μεγαλύτερη ορατότητα και έλεγχο στα δίκτυα και τα δεδομένα τους, συμπεριλαμβανομένων των μη διαχειριζόμενων εφαρμογών και συσκευές που συνδέονται με τα στοιχεία του ενεργητικού τους.

Αυτά τα εργαλεία παρέχουν πληροφορίες για το shadow IT, διασφαλίζοντας ότι είναι πιο ορατό και ασφαλές από ποτέ με την εισαγωγή ελέγχων πολιτικής δεδομένων, ανάλυση χρήσης δεδομένων με βάση τα συμφραζόμενα και νέες πλατφόρμες ανάλυσης.

Τώρα δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τα ευαίσθητα δεδομένα που μετακινούνται από εγκεκριμένες τοποθεσίες αποθήκευσης σε προσωπικές εφαρμογές χάρη στις τεχνολογίες παρατήρησης που παρέχονται από το SASE.

Αυτά τα εργαλεία θα μπορούν να συμπεράνουν πότε και πού πραγματοποιούνται μη εγκεκριμένες μετακινήσεις δεδομένων και να εκτελούν αυτήν την ενέργεια σε σχέση με τις καθιερωμένες πολιτικές σε πραγματικό χρόνο.

Η κυβερνοασφάλεια έχει να κάνει με τον μετριασμό του κινδύνου

Ακόμα κι αν ορίσετε πολιτικές σχετικά με το shadow IT, όπως ισχύει επί του παρόντος, υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποια συσκευή ή εφαρμογή να γλιστρήσει μέσα από τις ρωγμές.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τον οργανισμό σας είναι να μετριάζετε τους κινδύνους του shadow IT εκπαιδεύοντας τους υπαλλήλους σας σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, καθιερώνοντας οδηγίες χειρισμού δεδομένων και χρησιμοποιώντας όλα τα είδη εργαλείων ασφαλείας, από υπηρεσίες εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) έως λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό. ο ίδιος.

Σε αυτήν τη σημείωση, μπορείτε να βασίζεστε στη MyIP.gr για να παρέχει τους πιο ενημερωμένους πόρους, κριτικές και οδηγούς που θα συμβάλουν στον μετριασμό των κινδύνων του shadow IT καθώς και άλλων απειλών για την ασφάλεια.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους αμέτρητους οδηγούς μας για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε τις σωστές επιλογές ασφαλείας με τα πακέτα web hosting που προσφέρουμε.

Δείτε περισσότερα για web hosting: